На Донеччині засудили військового за шпигунство на користь окупантів

Військовослужбовець з допомогою месенджера передавав бойовикам на окуповану територію Донбасу інформацію про ЗСУ. Його засудили до 6 років тюрми, повідомляють Патріоти України.

У Офісі Генпрокурора розповіли, що військовослужбовець сприяв діяльності терористичної організації. Саме тому його визнали винним за двома статтями та засудили. "Військовослужбовця визнали винним у сприянні діяльності терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю і бойовими припасами. Йому призначено покарання – 6 років позбавлення волі", – розповіли в Офісі генпрокурора.

Прокурори у суді довели, що військовослужбовець за допомогою одного з месенджерів передавав бойовикам на окуповану частину Донеччини інформацію про:

  • організаційно-штатну структуру;
  • кількість особового складу;
  • озброєння та місця дислокації;
  • а також завдання, проведення навчань за участі міжнародних партнерів;
  • пересування та морально-психологічний стан окремих підрозділів ЗСУ на території проведення операції Об'єднаних сил.

Ба більше, військовослужбовець передавав інформацію бойовику, який збирав дані розвідувального характеру. Окрім того, засуджений чоловік придбав, носив та зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю і бойові припаси без дозволу. Наразі обвинувальний вирок ще не набрав законної сили.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...