На Донеччині звільнено вже близько 40 населених пунктів

На Донеччині ЗСУ звільнили близько чотири десятки населених пунктів. Йдеться про Лиманську і Святогірську територіальні громади. Відповідну інформацію повідомили у Мінреінтеграції 8 жовтня, передають Патріоти України.

За даними міністерства, у регіоні вже відновлюють інфраструктуру.

На Донеччині звільнили 40 населених пунктів

"У деокуповані міста та села регіону поступово повертається життя. На сьогодні в Донецькій області звільнено 40 населених пунктів у Лиманській і Святогірській територіальних громадах. Там розпочато відновлення інфраструктури, тривають стабілізаційні заходи", – повідомили у міністерстві.

За їхніми даними, зруйновані будинки обстежують та шукають їхніх власників. Тільки в Святогірську понад 260 таких будівель. Окрім того, держава відновлює:

  • світло в селах Хрестище та Маяки;
  • мобільний зв'язок – в місті Святогірськ.

Місцева влада, ЮНІСЕФ, Червоний Хрест привозять людям гуманітарну допомогу, зокрема, продукти, предмети гігієни, обігрівачі. "У звільнених містах Лиман і Святогірськ, а також у селищі міського типу Ярова Донецької області відновлено виплату пенсій. З моменту деокупації Пенсійний фонд України через Укрпошту вже видав понад 8 мільйонів гривень", – повідомили в Мінреінтеграції.

Також Червоний Хрест виплачує людям одноразову допомогу. Відомо, що за останні 3 дні вони віддали людям понад 700 тисяч гривень.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...