На Донеччину перекинули загін РФ, який створювали для війни у Чечні, - Сили оборони

Поблизу Вугледару Донецької області війська країни-агресорки РФ знизили свою активність, оскільки все частіше відмовлятися йти на штурм. Тому туди перекинули бригаду, яку створювали для війни у Чечні. Про це заявив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він уточнив, що за 26 лютого росіяни в районі Вугледара здійснили лише 15 штурмових дій, хоча місяць тому їх було майже 60. "Можливо, це пов'язано з погодними умовами, які зараз не дають можливості активно використовувати техніку", - сказав Дмитрашківський.

Речник з посиланням на українську розвідку повідомив також, що окупанти стали частіше відмовлятись йти у наступ. В район міста було перекинуто військових 136-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. Вони, за даними спікера, прийматимуть лінію оборони на Донецькому напрямку і намагатимуться її тримати.

"Надійшов новий підрозділ – 136-а бригада. Це та бригада, яка свого часу була створена для війни в Чечні. На сьогоднішній день вони з'явилися в полі зору на Донецькому напрямку. І десь приблизно до 5 числа вони приймають свою лінію оборони, яку будуть тримати", - зазначив він.

До слова, згадана 136-ї окрема мотострілецька бригада ЗС РФ була сформована в Буйнакську у грудні 1993 року. За два роки в бригаді був створений зведений окремий мотострілецький батальйон, який брав участь у двох чеченських війнах.

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...