На другий тур залишалось 18 тисяч гривень: Тимошенко повідомила, скільки витратила на президентські перегони

Усі офіційні кошти на виборчий рахунок кандидата надійшли від партії ВО «Батьківщина». Про "чорну касу" не йдеться

Лідер ВО «Батьківщина» витратила 228,91 млн грн на участь у президентських виборах. Про це свідчить підсумковий звіт виборчого фонду Юлії Тимошенко, зазначають Патріоти України.



Найбільше грошей пішли на засоби масової інформації – 169,97 млн грн, інші послуги, пов’язані з проведенням передвиборчої агітації – 30,39 млн грн, виготовлення матеріалів передвиборчої агітації – 26,31 млн грн. Невикористаними залишися 18,3 тис. грн з виборчого фонду "леді Ю".



Нагадаємо, що, за даними проміжних фінансових звітів за виборчу кампанію, які раніше були оприлюднені НАЗК і ЦВК, найбільші виборчі фонди мали Петро Порошенко, Юлія Тимошенко і Олександр Вілкул.



Так, виборчий фонд Петро Порошенко становив 415,6 мільйонів гривень. Усі гроші - власні кошти президента України.



На другому місці - Юлія Тимошенко із виборчим фондом 164 мільйони гривень. Усі кошти кандидат отримала від своєї партії «Батьківщина».



Третю позицію посів Олександр Вілкул, який зібрав на виборчий фонд 116,8 мільйонів гривень. Кошти кандидату на виборчу кампанію перерахували фізичні (111 мільйонів) та юридичні особи (5,5 мільйонів гривень).

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...