"На диво ніхто не розраховує": Путін готує наступ в Україні за кількома напрямками, - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін не збирається відмовляється від нового наступу в Україні попри те, що йому радять сконцентруватися на обороні захоплених територій Донецької та Луганської областей та анексованого Криму. Про це пише Telegram-канал Генерал СВР, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ, передають Патріоти України.

Як йдеться в повідомленні, після офіційних заяв з боку західних країн про готовність передати Україні танки Путін скликав нараду в режимі відеозв'язку з представниками керівництва силового та військового блоків. За даними російської розвідки, до кінця 2023 року Україні передадуть в цілому від 500 до 700 танків. Також західні партнери готові надати ракети, здатні вражати цілі на відстані понад 160 км.

"Експерти при Радбезі радять сконцентруватися на обороні захоплених територій Донецької та Луганської областей і Криму, при цьому відкласти всі плани наступу. У Путіна інше бачення ситуації, він висловився на користь підготовки наступу одразу на декількох напрямках, і більшість з керівництва військового блоку, без особливого ентузіазму, думку президента підтримала", - пише генерал СЗР.

При цьому наголошується, що один з представників Генерального штабу заявив, що відсутність достатньої кількості озброєнь робить майбутній наступ російських військ "безглуздим". Путін же залишив рекомендації про підготовку наступу в силі та закрив нараду.

"У Генштабі за підсумками вчорашнього дня занепадницькі настрої, на диво ніхто не розраховує. Ті озброєння, які зараз стягують з усіх "звалищ" на фронт генерали відверто називають сміттям і губляться в роздумах, як цим можна воювати і перемагати", - резюмували на каналі.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...