На фоні "параду зрад" Вашингтона та Лондона: Радник Макрона уточнив питання щодо дозволу українцям бути французькою зброєю по території Росії

Зброя з Франції

Незгода Байдена поширювати дозвіл на застосування американської зброї далі ніж за 100 км вглиб російської території та невтішна заява нового уряду Великобританії, спрямувала увагу на те, що скажить офіційний Париж,передають Патріоти України.

"Україна може бити по російській території французькою зброєю - про це заявлялося публічно", - зазначив в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні заявив в кулуарах вашингтонського саміту НАТО зовнішньополітичний радник президента Франції Еммануель Бонн.

І відразу уточнив: "але я маю на увазі, ми сказали - враховуючи той факт, що росіяни пересувають військові потужності до кордону з Україною з метою проникнення в Україну, необхідно і логічно, щоб українцям було дозволено завдавати удари по цих потужностях".

"Тож є певний нюанс, який полягає в тому, що українці можуть використовувати те, що ми їм даємо, щоб завдавати ударів по об'єктах, які росіяни мобілізують, аби використати для продовження війни. Але це не означає, що вони можуть ударити завтра по Кремлю", - підкреслив Бонн.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що президент Франції Емманюель Макрон підтримує удари України по території Росії.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...