"На фронт будуть йти тільки навчені": Данілов пояснив, чому в Україні активізувалася видача повісток

В Україні від початку широкомасштабного вторгнення Росії, 24 лютого 2022 року, триває мобілізація. Останнім часом видача повісток в громадських місцях активізувалася. Проте це не означає, що всіх, кому видадуть запрошення до військкомату, відправлять на фронт. Про це в інтерв'ю "ВВС - Україна" розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передають Патріоти України.

Він уточнив, що повістки зобов'язують чоловіків з'явитися до центрів комплектації, щоб стати на облік або оновити дані про себе.Данілов пояснив, що це необхідно для того, щоб сформувати резерв та мати дані про військовозобов'язаних.

"Щоб розуміти, що у разі потреби, що на них держава може розраховувати. Чи всі вони повинні йти на фронт? Ні. На фронт будуть йти підготовлені, на фронт будуть йти ті, які будуть оснащені, навчені", – сказав він. Секретар РНБО також додав, що ажіотаж навколо мобілізації є ІПСО, яка діє на користь кремлівської пропаганди.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...