На фронті помітили унікальний БТР-90: Експерт пояснив, чому це біда для росіян

Росіяни знову притягли на фронт по-справжньому рідкісний зразок військової техніки, що вкотре свідчить про критичний дефіцит озброєнь в армії агресора. Цього разу йдеться про БТР-90, який ніколи не виробляли серійно, передають Патріоти України.

За повідомленням одного з російських телеграм-каналів, БТР-90 взяв участь в спробі штурму Авдіївки. На підтвердження було опубліковано фото доволі поганої якості, але символи V, які росіяни використовують нарівні з символом Z, добре помітні на цій бронемашині.
БТР-90 є справді унікальною машиною, адже побудовано було лише кілька одиниць. Як пише Defense Express, розробка цієї бронемашини стартувала у 1994 році, а державні випробування почалися у 2004 році. Старт серійного виробництва планували на 2011 рік, але через велику вартість Міноборони РФ відмовилося купувати цю модель, віддавши перевагу дешевшому БТР-82А.

Використання БТР-90 на фронті викликає подив не лише через те, що машина існує лише в кількох екземплярах, які радше варто зберегти для музею, але й через те, що під нього просто не існує інфраструктури обслуговування.

Військовий експерт Олександр Коваленко наголошує, що використання БТР-90 на фронті свідчить саме про критичну нестачу бойової техніки у загарбників.

"У Росії лише кілька таких БТР. Повторюся, не кілька десятків, а кілька штук. І ось, з якоїсь причини, у повному розумінні слова унікальний БТР-90 у гущавині подій. Причина, насправді, дуже прозаїчна – російський ВПК не справляється з компенсацією втрат ББМ і на фронт вирушає все. Абсолютно все", – каже експерт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...