На гарячому: Під Харковом спіймали російського диверсанта, який готував вибух (фото)

Диверсант заклав вибухівку на території комплексу водопідготовки "Дніпро" в безпосередній близькості від ємності з хлором.
Вибухівку заклав поблизу ємності із хлором. Фото: прес-служба СБУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який підозрюється в підготовці і здійсненні диверсії на території "Харківводоканалу". Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Як зазначається, затримання здійснили співробітники департаменту контррозвідки СБУ спільно з бійцями спецпідрозділу "А". Затриманий - житель Харківської області. За його словами, в лютому 2019 року він був завербований ФСБ РФ в Бєлгороді (Росія) і скоїв злочин за їх завданням.

Диверсант заклав вибухівку на території комплексу водопідготовки "Дніпро" в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу.

Повідомляється, що вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова. Громадянину України оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст. 113 ( "Диверсія") Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.


Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...