На грані: Росія і представники ОРДЛО зірвали переговори в Мінську щодо Донбасу

У Мінську 24 квітня відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, яка займається питаннями щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Представники Росії та ОРДЛО не підтримали пропозицію щодо Великоднього перемир'я на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків, повідомляють Патріоти України.

Ірина Геращенко у себе на Facebook-сторінці написала, що Україна сповідує негайне введення режиму тиші на Донбасі, а РФ категорично відмовляється брати відповідальність за дотримання режиму тиші окупаційними військами.

Лише упродовж доби 23 квітня проросійські бойовики на Донбасі 9 разів порушували режим припинення вогню та вбили одного українського військового.

Більше того, представники Росії запенили, що до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, "побачимо". Представники України також не отримали відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психологічних експертиз, які є тортурами.

Росія демонструє неготовність до компромісів, навпаки, – поки що чітко прослідковується курс на замороження конфлікту, – зазначила Геращенко.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...