"На грані": У Британії оприлюднили нову карту вторгнення РФ в Україну

Британський таблоїд The Sun оприлюднив нову карту можливого масштабного вторгнення Російської Федерації до України. Прогнозується, що російські війська заходитимуть на нашу територію з окупованих Криму та Донбасу, зі своєї території та з території Білорусі. Журналісти також порівняли військові потужності України та РФ. Карта під назвою "На грані" опублікована на сайті таблоїду.

Зазначається, що кількість військових в Україні становить 225 тисяч, а в Росії – 1 мільйон.

Збройні сили України мають 2430 танків, а російські – 13 тисяч. Літаків же Україна має 285, а РФ – 4 144.

Водночас на озброєнні нашої країни є 25 військових кораблів, а росіяни мають 603 бойових судна. Проте в Україні немає ядерної зброї, а в Росії ядерних боєголовок налічується аж 6400.

З середини осені від розвідок різних країн надходять дані, що РФ нарощує військову присутність біля кордону з Україною. За останніми оцінками, там перебуває понад 100 тисяч солдатів. Москва прямо погрожує новою ескалацією та вимагає виконання "гарантій безпеки". А західні країни обіцяють запровадити "до біса агресивні санкції" у разі вторгнення.

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...