На грані великої війни: Путін екстрено зідзвонився з Ердоганом через бої в Сирії

Президент Росії Володимир Путін зателефонував своєму турецькому колезі Реджепу Таїпу Ердогану, висловивши співчуття у зв'язку із загибеллю солдатів ЗС Туреччини в Сирії. Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. За його совами, нині російські переговорники продовжать консультації в Анкарі щодо обстановки в Ідлібі, передають Патріоти України.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова президентів Путіна і Ердогана на прохання глави Турецької Республіки. Вона була детальна, присвячена необхідності зробити все, щоб виконати початкові домовленості щодо зони деескалації", – сказав глава МЗС РФ.

Зазначається, що обидва президенти також обговорили можливість проведення контактів щодо Ідлібу найближчим часом.

"По обидва боки наголошено на необхідності прийняття додаткових заходів з метою нормалізації обстановки на північному заході Сирії. Домовлено активізувати відповідні міжвідомчі консультації та опрацювати можливість проведення зустрічі на вищому рівні", – відзвітувала про розмову пресслужба Кремля.

Водночас зі свого боку Лавров заявив, нібито ситуація там не підпадає під дію статті 5 договору НАТО. Такою думкою він поділився на пресконференції за підсумками переговорів із главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном 28 лютого, повідомляє ФАН РІА.

"Події в Ідлібі не дають підстав для задіяння статті статуту НАТО про спільну оборону", – сказав він, додавши, що згідно з нею напад на одного члена Альянсу на території Європи або Північної Америки розглядається як напад на всіх членів НАТО.

Стаття 5 договору НАТО

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...