На їх руках смерть українців: ЗМІ розповіли, як Путін позбавляється старшого командування армії РФ (відео)

Президент РФ Володимир Путін сподівався захопити Україну за кілька днів. Але його армія ось уже чотири місяці потопає у власній крові. Ці втрати - в першу чергу заслуга ЗСУ. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом. Але водночас десятки тисяч убитих солдатів РФ лежать на совісті недбалого командування, передають Патріоти України.

З початку квітня російською армією в Україні завідував генерал Олександр Дворніков. Він - давній і вірний друг Путіна. І навіть герой РФ. Саме йому доручили командувати військами після повного провалу армії мародерів на Київському та Чернігівському напрямку.

"На генерала Дворнікова у Путіна були великі надії. Надії на жорстокі накази й безвідмовні вбивства", — кажуть журналісти та зазначають, що Дворнікова всі знають як "сирійського м'ясника". За звірства в Сирії він і отримав звання героя РФ. Він був настільки близький до Путіна, що потрапив до списку персональних санкцій.

Але нещодавно стало відомо про те, що Дворнікова відсторонили від війни в Україні. А на його місце призначили Сергія Суровікіна. Він командував ВКС РФ з 2017 року, раніше пройшов Чечню і воював у Сирії.

"Путін довірив командувати своєю спецоперацією більш бойовому і молодшому за роками генералу... Суровікін не сильно відрізняється від Дворнікова своєю тактикою ведення війни. За кілька днів свого правління він убив кілька мирних киян і жителів Кременчука. І, схоже, претендує отримати звання "український м'ясник", - підсумували журналісти.