На їжу давали 30 секунд, поводилися як із тваринами: Звільнений морпіх Діанов розповів про російський полон

Російські окупанти мучають військовополонених голодом. Вони дають на прийом їжі лише 30 секунд, а потім змушують вставати і різко тікати. При цьому не рідкістю є побої та катування. Про це розповів звільнений з полону морський піхотинець Михайло Діанов в інтервʼю Sky News. За його словами, загарбники знущаються над українським військовими, передають Патріоти України.

"Вони поводилися з нами як із тваринами. Їсти було неможливо. На їжу давали 30 секунд. За 30 секунд треба було з’їсти все, що можна. Хліб був навмисне дуже черствий, хлопці, яким вибили зуби, не встигали поїсти. Це було 30 секунд, а потім ти повинен був зупинитися. Потім ти мав відразу встати і бігти. Так було весь час", – зазначив морпіх.

Він згадує, що після місяців голоду міг думати лише про їжу. Доходило до того, що військові підбирали ягоди з землі, аби зʼїсти. За це їх кидали в одиночні камери, били палицями та вставляли їм голки під нігті.

Найтяжче було тим, кого розмістили в Оленівській колонії, яку Діанов назвав справжнім концтабором. Там тримали значно більше людей, ніж мало бути. У блоці, розрахованому на 150 осіб, жили 800.

Полон завдав значної шкоди здоровʼю морпіха. Він схуд на 40 кілограмів та отримав проблеми з ногами. Окрім того, через відсутніть адекватної медичної допомоги у нього неправильно зрослася кістка руки і тепер йому потрібна операція. Але і її зробити зараз не можуть, адже вага чоловіка на критичному рівні. "Кожен травмований. Я вважаю себе психічно сильною людиною, але для мене багато речей втратило свою цінність", – зазначив Михайло.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...