На Харківщині окупанти видають дітям свідоцтва про народження з позначкою "Бєлгородська область"

На тимчасово окупованій території Харківської області російські війська намагаються запровадити власний документообіг. У деяких районах загарбники видають дітям свідоцтва про народження із позначкою "Бєлгородська область", передають Патріоти України.

Такі дії можуть свідчити про те, що російська верхівка не визначилася, що робити із захопленими територіями Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Про це повідомляє "24 канал".

За даними джерел видання в українських спецслужбах, російські окупанти діють так, ніби Росія вже приєднала окуповані території до себе. При цьому загарбники навіть не створюють фейкових "адміністрацій" на захоплених територіях.

"Якщо на Херсонщині та в Запорізькій області російські окупанти нібито більше контролюють ситуацію і вже повним ходом зайняті набором колаборантів, розкраданням зерна та запровадженням рублевої зони, то в частині Харківського регіону ситуація зовсім інша", – кажуть джерела видання.

Водночас, окупанти проводять масштабний терор цивільного населення на тимчасово захоплених територіях. Ворог розшукує та затримує українських активістів, а також намагається пропагувати путінські наративи та боротися з проукраїнськими протестами.

"По всій окупованій Харківщині жінок, які недавно народили, відправляють по документи до Куп'янська. Видають їм свідоцтво про народження із зазначенням "Бєлгородська область, Куп'янський район". Звичайно ж, отримання свідоцтв із зазначенням приналежності Харківщини до Бєлгородської області є вимушеним", – йдеться у повідомленні.

Більше того, під час відступу російські війська мають намір прикриватися жінками з дітьми, а потім дискредитувати Збройні сили України.

"При відступі військові злочинці планують садити на бронетехніку жінок з немовлятами. У разі трагедії росіяни розповідатимуть про те, як "ЗСУ вбиває російських дітей". А якщо подібні злочини не призведуть до загибелі цивільних, по російському телебаченню показуватимуть, як" героїчно рятували своїх під вибухами", – пише видання.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....