На Харківщині судитимуть газовиків, які здали окупантам карти мереж області (фото)

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо двох колишніх співробітників філії "Харківгаз", які працювали на російських окупантів, повідомляють Патріоти України.

Слідчі встановили, що один чоловік під час окупації Вовчанська став керівником так званого "газового предприятия "Газовая служба". Загарбники платили йому за роботу 55 000 рублів. Інший влаштувався "главным инженером", за роботу отримував 48 000 рублів. Колаборанти організували роботу цього "підприємства", підписували документи, зокрема накази про газопостачання та обслуговування газорозподільчих систем. Окрім цього, вони передали окупантам карти газових мереж Харківщини.

"Ці дані допомагали агресору корегувати обстріли з метою завдання найбільшої шкоди Україні, терору місцевого населення, позбавляючи можливості відновити газопостачання до житлових будинків та адміністративних будівель. Також окупанти "враховували" картографічні відомості для облаштування інженерних загороджень та мінних полів для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Після деокупації колаборанти залишалися у Вовчанську, потім переховувалися в орендованих квартирах у Харкові. Проте їх викрила та затримали.

Обвинувальний акт на обох зрадників склали за ч. 1 ст. 28 і ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору, вчинене у групі осіб, за участі двох виконавців без попередньої змови) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права займати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Обидва колаборанти перебувають під вартою без права внесення застави.

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...