На Харківщині судитимуть зрадницю із Ізюма, яка здавала окупантам патріотів (фото)

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування стосовно мешканки міста Ізюм, яка під час окупації організовувала фільтраційні заходи за командою російських загарбників і здавала українських патріотів. Обвинувальний акт спрямували до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

Як установило слідство, обвинувачена є працівницею Податкової служби. До війни вона обіймала посаду ревізора-інспектора, а під час окупації жінка допомагала окупантам. "Після захоплення Ізюму зрадниця почала підбирати кадри та оформлювати на роботу в окупаційні органи міста, вона пропагувала російські наративи, брала участь у пропагандистських заходах та створенні сюжетів для російських ЗМІ. Також жінка допомагала організовувати фільтраційні заходи, шукала місцевих патріотів України, які становили загрозу окупантам", 3 розповіли у ДБР.

Після деокупації жінка переховувалася. Співробітники ДБР установили її місцеперебування та затримали. Зараз зловмисниця перебуває під арештом. Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада). Максимальне покарання за цією статтею передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...