На Харківщині затримали агентів Кремля

На Харківщині прикордонники затримали двох агентів Кремля. Про це повідомила Державна прикордонна служба, передають Патріоти України.

Зазначається, що чоловіків, які працювали на країну-агресора, викрили прикордонники в ході протидиверсійних заходів. Так, на одному з контрольних постів прикордонники затримали чоловіка, який намагався сфотографувати позиції сил оборони. В ході з’ясування обставин виявилось, що в мобільному телефоні колаборанта зберігається історія листування з російським куратором, з визначенням завдань щодо передачі координат підрозділів та місць служби захисників України. Тепер, замість винагороди від кураторів, на зрадника чекає покарання у вигляді позбавлення волі, і правоохоронні органи докладуть для цього усіх зусиль.

Крім того, в межах одного з населених пунктів Харківщини військовослужбовці Держприкордонслужби затримали громадянина Росії. "Затриманий безсоромно, наче у себе вдома, намагався вербувати місцеве населення до вступу у збройні сили країни-агресора. Тепер і вербувальник отримає по заслузі", - зазначили у Держприкордонслужбі.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...