На Харківщині затримали фінансистку окупантів (фото)

У Куп'янську затримали жінку, яка під час окупації допомагала росіянам керувати фінансами, передають Патріоти України.

53-річна місцева жителька на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників. Коли окупанти зайняли Куп'янськ, вона почала з ними співпрацювати.

"Жінка добровільно погодилась на фейкову посаду заступника начальника відділу фінансового забезпечення і виконання бюджету в управлінні фінансів ВЦА Куп'янського району Харківської області. На цій посад колаборантка брала участь у складанні та виконанні грабіжницького бюджету рашистів, планувала їхні витрати та надходження, організовувала нарахування заробітної плати представникам окупаційної адміністрації держави-агресора", — розповіли в пресслужбі СБУ в Харківській області.

Після звільнення району колаборантка залишилася у місті і намагалася сховатися від спецсбужб. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Кримінальна відповідальність за цим пунктом статті не передбачена, лише позбавлення права займати певні посади на 10-15 років.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...