На Харківщині знову виявили тіла цивільних, яких розстріляли російські військові

У Харківській області ексгумували тіла двох чоловіків, яких розстріляли російські військові, інформують Патріоти України.

У повідомленні в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора зазначається, що 24 листопада біля лісосмуги у с. Подоли Куп'янського району прокурори спільно зі слідчими поліції ексгумували тіла двох місцевих жителів - чоловіків 28 та 39 років.

За попередньою версією слідства, у середині вересня, коли село ще знаходилося під окупацією, їх розстріляли військові збройних сил Росії. "Односельчани повідомили, що бачили, як автомобіль чоловіків забуксував біля російського блокпоста, після цього люди почули автоматну чергу. На тілах вбитих виявлено вогнепальні поранення в області тулуба та голови", - розповіли у прокуратурі.

Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичних експертиз. За процесуального керівництва Куп'янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...