На Херсонщині РФ дає за свій паспорт 10 тис. рублів, але українці масово відмовляються


Росія вже декілька місяців утримує під своїм військовим контролем Херсонську область України. Після того як окупанти зіткнулися з відмовою українців від отримання російських паспортів, вони вирішили платити за це по 10 тисяч рублів. Однак плани провалилися. На Херсонщині живе близько 300 тисяч людей, планували роздати паспорти половині з них вже до кінця липня. Але отримати такі документи на захоплених територіях виявили бажання лише 6 тисяч осіб, передають Патріоти України.

Згідно з даними джерел 24 каналу у спецслужбах України, в Кремлі не думали, що українці у Херсонській області так жорстко відреагують на російську окупацію. За час військового контролю над областю їм не вдалося домосягти лояльності від українців.

Росія почала роздавати там свої паспорти, але жодних черг за документом не було. Тоді загарбники вигадали схему, згідно з якою українці, мовляв, повинні були здавати паспорт України в обмін на РФ і отримувати за це 10 тисяч рублів.

Однак і такий метод не спрацював. На територіях Херсонської області, які захопив ворог, проживають близько 300 тисяч осіб. За весь час окупації виявили бажання отримати російський паспорт лише 6 тисяч осіб.

У зв'язку з тим, що завдання з паспортизації провалюється, росіяни розглядають варіант відсторонення всіх жителів Херсонщини від роботи у тому випадку, якщо вони не отримають паспорт РФ. В першу чергу під дію такого "правила" можуть потрапити медпрацівники, вчителі, комунальники та працівники адміністрації.

Далі окупанти можуть забрати ліцензії на роботу у всіх приватних підприємств і "видавати" її тільки тим, хто отримав паспорт РФ. Крім того, вказують у розвідці, розглядається варіант позбавлення літніх людей української пенсії. Як це реалізувати, вони ще не знають, але розраховують, що такий крок забезпечить, мовляв, швидке переведення всіх на свої пенсійні виплати за умови отримання російського паспорта.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...