На Херсонщині росіяни зґвалтували 16-річну вагітну та трьох бабусь: ООН помітила низку злочинів окупантів

Під час окупації частини Херсонської області російські окупанти здійснили низку воєнних злочинів, пов'язаних із сексуальним насильством. Незалежна міжнародна комісія з розслідування злочинів в Україні зафіксувала факти насильства навіть над вагітною 16-річною дівчиною, передають Патріоти України.

Як йдеться в доповіді комісії, представленій Генеральною Асамблеєю ООН, росіяни вривалися до будинків жертв та погрожували зброєю. У період із березня 2022 року по липень 2022 року задокументовано, що жертвами сексуальних злочинів стали вагітна 16-річна дівчина та жінки віком від 19 до 83 років.

Росіяни вчиняли зґвалтування із застосуванням фізичної сили чи психологічного примусу, погрожуючи жертвами та їхнім родичам зброєю. Також встановлено, що в деяких випадках один і той самий злочинець зґвалтував жертву два або більше разів. Комісія встановила, що російські нелюди вбили зґвалтовану жінку та її чоловіка після того, як вони повідомили про злочин.

Крім того, незалежні розслідувачі встановили, що росіяни жорстоко били, душили та завдавали ножових поранень жертвам сексуального насильства. У деяких випадках під час зґвалтування були присутні члени сім'ї жертви.

У березні 2022 року, російський терорист увірвався до будинку 83-річної жінки, запідозрив її у співпраці із ЗСУ, побив жінку, наказав роздягнутися та зґвалтував. При цьому загарбник погрожував зґвалтувати співмешканця жінки.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...