На Херсонщині розвідники ЗСУ ліквідували групу російських десантників і захопили їхню зброю

На підрозділ російських окупантів українські бійці натрапили, просуваючись вглиб тимчасово окупованої території Херсонської області, передають Патріоти України.

Розвідувальна група Збройних сил України знищила російських десантників під час вивчення маршруту просування вглиб окупованої Херсонщини. Українські бійці заволоділи зброєю та засобами зв'язку ворога. Про це повідомили в ніч на 11 червня в пресслужбі оперативного командування “Південь”.

“У ході вивчення маршруту просування вглиб окупованої Херсонщини, наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їхньою зброєю та засобами зв’язку”, — йдеться в повідомленні.

В ОК “Південь” також відзначили, що ворог продовжує вести бойові дії на зайнятому рубежі оборони. Окупанти не можуть просунутися на суходолі, тому “випробовують міць” українських позицій гелікоптерними ударами з повітря.

Ударом у відповідь українські гвинтокрили Мі-8 завдали удару по скупченню російських окупантів на Херсонщині, а винищувачі Су-27 — по складу боєприпасів та скупченню ворожої техніки на Миколаївщині.

Упродовж 10 червня на південному фронті знищили 39 окупантів та щонайменше 11 одиниць російської техніки:

  • танк Т-62;
  • 4 броньовані і 3 вантажні автівки;
  • автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби “Борисоглебськ-2”;
  • 2 гаубиці “Мста-Б”.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...