На Херсонщині українські військові знищили десятки окупантів, 2 склади боєприпасів і РСЗВ "Ураган"

На Херсонському напрямку ЗСУ своїми мішенями продовжують обирати склади боєприпасів росіян та місця дислокації військ і техніки. Минулої доби знищили 2 склади боєприпасів противника. Удар наносили по військах РФ у районі Дар'ївки. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь", передають Патріоти України.

Загалом артелерія ЗСУ знешкодила:

  • 30 російських військових,
  • танк Т-62,
  • РСЗВ "Ураган",
  • гаубицю "Мста-Б",
  • 8 одиниць автомобільної техніки
  • 2 склади боєприпасів

У Південній операційній зоні російські війська продовжують залучати танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію вздовж лінії фронту. Під Херсоном війська РФ переважно вдаються до тактики авіаударів.

Із боку Ольгиного й Архангельського вертольоти Ка-52 "Алігатор" завдали 4 ударів по Іванівці, Кошовому та двічі по Зарічному. Жертв немає. Артустановки противника обстріляли Велику Кострому. Є руйнування цивільної інфраструктури.

Як дії у відповідь штурмовики ЗСУ завдали удару по скупченню російських військ в районі Давидового Броду. Після цього російські винищувачі Су-35 випустили дві крилаті ракети "повітря-повітря".

Загроза в Чорному морі

У північно-західній частині моря дислокуються 3 надводні та 2 підводні платформи для запуску ракет класу "Калібр", на озброєнні близько 30 ракет. Зберігається загроза ракетних ударів по Одесі після того, як ЗСУ встановили контроль над островом Зміїний.

Підкріплення для ЗС РФ із Хабаровська та боєприпаси з Криму

Російські війська намагаються ротувати особовий склад і забезпечити постачання боєприпасів. Із Криму на залізничну станцію Каланчак (Скадовський район) привезли 17 вагонів із боєприпасами. Також прибуло підкріплення живої сили з Хабаровського краю.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...