На Херсонщині збили російський гелікоптер: Летів бомбити позиції ЗСУ, але щось пішло не так

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ збили на Херсонщині ворожий гелікоптер, який летів бомбити позиції українських військових. Про це йдеться у зведенні оперативного командування "Південь", передають Патріоти України.

За інформацією ОК "Південь", ситуація на південнобузькому напрямі стабільно напружена, але контрольована. Сили оборони тримають вогневий контроль та ініціативу в розвитку подій.

"Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує практику вогневих уражень наших позицій і територіальних громад, що прилеглі до фронту, із застосуванням авіації, ракетно-артилерійського озброєння і мінометів. Також продовжує завдавати удари дронами-камікадзе по тилових районах, намагаючись уразити об’єкти інфраструктури. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активно проводить повітряну розвідку.

Додають, впродовж ночі над Миколаївською областю сили ППО збили 6 ворожих дронів, над Херсонщиною – 2, а над півднем Дніпропетровщини - 5. Безпілотник "Орлан-10", який розвідував обстановку вздовж лінії фронту, також знищений.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 110 вогневих завдань, авіацією відпрацьовано 2 удари, зокрема по системах протиповітряної оборони ворога на тимчасово окупованих територіях. Окрім цього, на Херсонщині знищили російський гелікопт, який хотів завдати авіаційних ударів по позиціях ЗСУ.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...