На Херсонщині знищили ворожий ЗРК С-400 "Тріумф": Арестович розповів деталі великого успіху ЗСУ

Українські захисники у середу, 15 червня, на Херсонщині знищили окупантів, їхню військову техніку та склад боєприпасів. Серед іншого наші воїни розбили російську зенітну ракетну систему "Тріумф", вартість якої близько 62 млн доларів, передають Патріоти України.

Про великий успіх українських військових повідомив радник голови Офісу президента Олексі Арестович у Facebook. Він детально перерахував втрати ворога, зазначивши, що втекти жодному окупанту не вдалося.

"У Вітровому Херсонській області наші сьогодні красиво "попали". Мінус:

  • намети з особовим складом,
  • склад б/п,
  • 5 Камазів,
  • 4 гаубиці

І, бінго – один С-400.

Вцілілих не відзначено", – повідомив Арестович.Зазначимо, російський С-400 "Тріумф" – зенітно-ракетний комплекс великого і середнього радіуса дії. Він був прийнятий на озброєння у 2007 році.

ЗРК С-400 призначений для ураження всіх сучасних засобів повітряно-космічного нападу, у тому числі гіперзвукових – літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії.

С-400 "Тріумф" здатен виявляти аеродинамічні цілі на відстані до 600 кілометрів, уражатиї х на відстанях до 400 км (з ракетами 40Н6Е, що були прийняті на озброєння влітку 2018 року).

А балістичні цілі – на відстані до 60 кілометрів, що летять зі швидкістю до 4,8 кілометра на секунду на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів. С-400 мобільні та складаються серед іншого з пункту управління з локатором виявлення та кількох зенітних ракетних комплексів, у кожного з яких – до 12 пускових установок.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...