На кого Путін "повісить усіх собак" через поразки на фронті: Піонтковський озвучив прізвища

За інформацією української розвідки, із 300 тисяч мобілізованих у Росії 150 тисяч вже на фронті, друга половина десь готується, оскільки ув'язнені вже закінчилися, бо серед них дуже висока смертність, близько 80%. Про це у програмі "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів політолог та публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

За його словами, трупами Росія й закидала Соледар. Водночас він звернув увагу на дуже серйозну конфліктну ситуацію всередині російського військово-політичного керівництва.

"Я продовжую стверджувати, що в ніч на 11 січня в бункері Путіна стався міні-військовий переворот, коли Шойгу та Герасимов змусили Путіна зняти пригожинського призначенця Суровікіна і відновити Герасимова у своїх правах", - зазначив Піонтковський.

Для фашистського режиму ситуація класична, визначив він, адже коли такий режим зазнає поразки, виникає питання, а хто винен – фюрер чи генерали?

"От Путін ще з літа, або навіть весни минулого року, доводить суспільству, що винні генерали. Він же спустив з повідця двох своїх псів - Пригожина і Кадирова, які неймовірно ображали Герасимова та Шойгу. Вони вимагали їх розжалувати, відправити рядовими босоніж на фронт викуповувати провину... Все йшло до того, що Путін вчинить з Герасимовим так само, як Сталін вчинив з генералом Павловим, якого він розстріляв... Але ці не стали чекати такої долі, а треба сказати, що вся ця генеральська тусовка досить згуртована, і ось вони прийшли і зажадали Путіна припинити цю кампанію і повернути Герасимова", - пояснив політолог.

Вони просто оперували до страху Путіна, прийшовши з документами, які показують, що амбіції Пригожина простягаються ще далі, ніж просто роль військового керівника, оскільки він звертався до Володимира Зеленського із пропозицією про переговори.

"Загалом у Пригожина вже дах поїхав, і він позиціонував себе як майбутнього політичного керівника. І ось Герасимов і Шойгу досягли своєї мети, а з Пригожиним вони зараз розправляються по-чорному", - зазначив Андрій Піонтковський.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....