На когось чекають великі проблеми? В Італії почали розслідувати таємне фінансування правлячої партії Росією

Аудіозапис зустрічі італійських політиків і росіян в московському готелі «Метрополь» є першим переконливим доказом прихованих спроб Росії фінансувати європейські націоналістичні рухи.

Маттео Сальвіні і Володимир Путін. Фото: Рейтерс.

В Італії почали розслідування після того, як в ЗМІ з’явилася інформація про переговори між представниками партії «Ліга» і російської нафтової компанії. Про це пише Reuters з посиланням на два джерела, передають Патріоти України.

Один зі співрозмовників видання розповів, що італійські прокурори почали розслідування після публікації статті в l’espresso. Інше джерело стверджує, що слідчі знали про таємну змову і аудіозаписи зустрічі представників лідера «Ліги» Маттео Сальвіні з росіянами. Стенограму цього запису раніше опублікувало видання Buzzfeed.

У статтях згаданих ЗМІ йшлося про те, що в жовтні минулого року в Москві відбулася зустріч представників правої італійської партії «Ліга» з високопоставленими росіянами, особистість яких встановити не вдалося. Під виглядом обговорення нафтової угоди представники сторін обговорили фінансування Москвою партії «Ліга» та її кампанії на виборах у Європейський парламент.

У Buzzfeed наголосили, що аудіозапис зустрічі італійських політиків і росіян в московському готелі «Метрополь» є першим переконливим доказом прихованих спроб Росії фінансувати європейські націоналістичні рухи.

Як відомо, італійське законодавство забороняє партіям приймати пожертвування від іноземних організацій, тому опозиційні лівоцентристські сили вимагали, щоб Сальвіні з’явився в парламент для пояснення звинувачень.

Сам Сальвіні, який також обіймає посади міністра внутрішніх справ і заступника прем’єра, пообіцяв судитися через появу інформації про його змову з РФ.

“Я судився з цього приводу раніше і я буду робити сьогодні, завтра і післязавтра. Я не брав ні рубля, ні євро, ні одного долара або літра горілки в Росії” – заявив лідер «Ліги».

Відомо, що Сальвіні в останні роки кілька разів їздив до Москви і виступав за скасування санкцій Євросоюзу, введених проти Росії.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...