На когось чекають великі проблеми? В Італії почали розслідувати таємне фінансування правлячої партії Росією

Аудіозапис зустрічі італійських політиків і росіян в московському готелі «Метрополь» є першим переконливим доказом прихованих спроб Росії фінансувати європейські націоналістичні рухи.

Маттео Сальвіні і Володимир Путін. Фото: Рейтерс.

В Італії почали розслідування після того, як в ЗМІ з’явилася інформація про переговори між представниками партії «Ліга» і російської нафтової компанії. Про це пише Reuters з посиланням на два джерела, передають Патріоти України.

Один зі співрозмовників видання розповів, що італійські прокурори почали розслідування після публікації статті в l’espresso. Інше джерело стверджує, що слідчі знали про таємну змову і аудіозаписи зустрічі представників лідера «Ліги» Маттео Сальвіні з росіянами. Стенограму цього запису раніше опублікувало видання Buzzfeed.

У статтях згаданих ЗМІ йшлося про те, що в жовтні минулого року в Москві відбулася зустріч представників правої італійської партії «Ліга» з високопоставленими росіянами, особистість яких встановити не вдалося. Під виглядом обговорення нафтової угоди представники сторін обговорили фінансування Москвою партії «Ліга» та її кампанії на виборах у Європейський парламент.

У Buzzfeed наголосили, що аудіозапис зустрічі італійських політиків і росіян в московському готелі «Метрополь» є першим переконливим доказом прихованих спроб Росії фінансувати європейські націоналістичні рухи.

Як відомо, італійське законодавство забороняє партіям приймати пожертвування від іноземних організацій, тому опозиційні лівоцентристські сили вимагали, щоб Сальвіні з’явився в парламент для пояснення звинувачень.

Сам Сальвіні, який також обіймає посади міністра внутрішніх справ і заступника прем’єра, пообіцяв судитися через появу інформації про його змову з РФ.

“Я судився з цього приводу раніше і я буду робити сьогодні, завтра і післязавтра. Я не брав ні рубля, ні євро, ні одного долара або літра горілки в Росії” – заявив лідер «Ліги».

Відомо, що Сальвіні в останні роки кілька разів їздив до Москви і виступав за скасування санкцій Євросоюзу, введених проти Росії.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...