"На кону довіра до США": Глава МЗС Польщі закликав спікера Палати представників Джонсона почути "замучений народ України"

Втрата довіри союзників боляче вдарить по інтересам США у світі, підірве лідерство Вашингтона у демократичному співтовариствв

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський

Сполучені Штати мають підтримати Україну, на кону стоїть довіра до США. Про це у неділю, 25 лютого, заявив Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі американського каналу CNN.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналіста про те, що б він сказав Джонсону, якби мав можливість поговорити з ним.

"Я б сказав, як колишній спікер нинішньому спікеру, - це доля України, вас благає замучений народ України, але на карту поставлено й довіру до США", - сказав Сікорський.

Він також нагадав обіцянку президента США.

"Президент Сполучених Штатів під час війни приїхав до Києва з історичним візитом, встановив штандарт Сполучених Штатів у центрі Києва, сказавши: "Ви союзник, ми зробимо все, що потрібно, і скільки завгодно, щоб допомогти вам. Слово Сполучених Штатів було сказано. Це має супроводжуватися діями, поставками", - підкреслив голова МЗС Польщі.

Сікорський наголосив на тому, що Україна продовжує боротьбу з Росією, і заявив, що українці "тепер перебувають у режимі оборони" після того, як перемоги над Росією коштували матеріальних засобів і додаткових людей.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...