"На кону довіра до США": Глава МЗС Польщі закликав спікера Палати представників Джонсона почути "замучений народ України"

Втрата довіри союзників боляче вдарить по інтересам США у світі, підірве лідерство Вашингтона у демократичному співтовариствв

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський

Сполучені Штати мають підтримати Україну, на кону стоїть довіра до США. Про це у неділю, 25 лютого, заявив Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі американського каналу CNN.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналіста про те, що б він сказав Джонсону, якби мав можливість поговорити з ним.

"Я б сказав, як колишній спікер нинішньому спікеру, - це доля України, вас благає замучений народ України, але на карту поставлено й довіру до США", - сказав Сікорський.

Він також нагадав обіцянку президента США.

"Президент Сполучених Штатів під час війни приїхав до Києва з історичним візитом, встановив штандарт Сполучених Штатів у центрі Києва, сказавши: "Ви союзник, ми зробимо все, що потрібно, і скільки завгодно, щоб допомогти вам. Слово Сполучених Штатів було сказано. Це має супроводжуватися діями, поставками", - підкреслив голова МЗС Польщі.

Сікорський наголосив на тому, що Україна продовжує боротьбу з Росією, і заявив, що українці "тепер перебувають у режимі оборони" після того, як перемоги над Росією коштували матеріальних засобів і додаткових людей.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...