На Курщині небачена паніка: Кадирівці тікають, солдати здаються в полон, населення кинуте напризволяще. Міноборони РФ заявляє про термінове перекидання резервів

Росіяни стверджують, що українські війська із застосуванням військової техніки атакували прикордонні підрозділи

Міноборони РФ заявило, що до держкордону з Україною в Курській області висуваються резерви російського угруповання військ, повідомляє російське пропагандистське інформагентство Интерфакс у вівторок, 6 серпня, передають Патріоти України.

Росіяни стверджують, що українські війська в кількості до 300 осіб, із застосуванням 11 танків і понад 20 броньованих машин атакували російські підрозділи в районі держкордону в Курській області.

Російське відомство запевняє, що атака почалася у вівторок о 8 ранку.

Удар припав на позиції "підрозділів прикриття державного кордону Російської Федерації в районах населених пунктів Ніколаєво-Дар'їне та Олешня Курської області, що безпосередньо примикають до російсько-українського кордону".

Війська прикриття держкордону спільно з підрозділами прикордонних військ ФСБ Росії намагаються відбити атаку.

Російські соцмережі публікують відео вибухів вертольотів та винищувачів, що літають над регіоном. Одна "пташка" до речі там вже сьогодні доліталась.

А тим часом Мережею шириться тривожна для росіян інформація. Ось що повідомляє популярний російський телеграм-канал ВЧК-ОГПУ:

"Согласно видео, распространяемого z-каналами

в Суджанский район Курской области вошли, как минимум, две колонны тяжелой техники. Их пытаются остановить с помощью БПЛА и авиации"

"По информации ВЧК-ОГПУ, украинская армия вблизи города Суджа, хваленый Ахмат ретировался. Жители Суджи стараются уехать в Курск. Курская область под интенсивным обстрелом"

"Жители приграничных районов Курской области, где сегодня весь день идут бои с ВСУ, пытаются эвакуироваться самостоятельно, т.к. власть в этом вопросе бездействует. Слова «эвакуация» в официальных сообщениях нет в принципе. Люди, как всегда, предоставлены сами себе. В местных пабликах многочисленные сообщения о передвижениях БТР и войск противника. Убегающие от войны люди объективно не знают, по каким дорогам можно безопасно передвигаться, поэтому получают ранения и гибнут. В частности, недалеко от села Новоивановка Суджанского района в результате атаки дрона пострадали два местных жителя, передвигавшиеся на автомобиле. В селе Комаровка Кореневского района в результате атаки украинского дрона погиб водитель автомобиля."

"В украинских пабликах распространяются кадры с якобы взятыми в плен в Суджанском районе Курской области российскими военными"

"Появилось видео, на котором, как утверждается, не менее шести российских военных сдались в плен ВСУ в Курской области"

"Появилось видео, на котором, как утверждается, не менее шести российских военных сдались в плен ВСУ в Курской области."

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...