"На килим" до Білого дому: Посол України повідомив про дату зустрічі Зеленського з Трампом

Президент України Володимир Зеленський може зустрітися з главою США Дональдом Трампом вже в серпні поточного року. Таку заяву зробив посол України у Вашингтоні Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

"Президент України отримав запрошення президента США Дональда Трампа, яке має чіткі сигнали. Мені дуже подобається його зміст – про стратегічне партнерство, про те, що президент США і Сполучені Штати підтримують Україну, і яке містить запрошення відвідати Білий дім", – розповів дипломат.

У посольстві висловили надію на те, що йдеться про період відразу після парламентських виборів.

Разом з тим Чалий підкреслив, що важлива не тільки дата, а й зміст переговорів.

"У нас є про що говорити, у нас є що запропонувати Сполученим Штатам, у США є що запропонувати нам. Втім, усі ці можливості напрацьовані роками, вони не виникли прямо сьогодні. У той же час, прихід нового президента України дає оптимістичні очікування швидкого просування всіх рішень, які будувалися дуже довго в стратегічне партнерство України і США", – сказав він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...