На лівійську авіабазу прибули російські винищувачі, - американські військові

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів ле Дріан зазначив в середу, що ситуація в Лівії викликає велике занепокоєння, і попередив, що в країні повторюється сирійський сценарій.

Російські військові на винищувачах МіГ-29 і Су-24 прибули на лівійську авіабазу в супроводі інших російських винищувачів. Про це повідомили в середу збройні сили США, передають Патріоти України.

Це розгортання військово-повітряних сил може істотно вплинути на хід війни в Лівії. Москва підтримує Лівійську національну армію під командуванням генерала Халіфи Хафтара, яка бореться з силами Уряду національної згоди, визнаного ООН і користується підтримкою Туреччини. Відносно Лівії діє збройне ембарго ООН.

Раніше в середу російський депутат заявив, що Москва не відправляла військовослужбовців до Лівії, а верхня палата парламенту не отримувала запитів на санкціонування такого кроку. У вівторок Африканське командування США заявило, що Росія направила до Лівії свої винищувачі, щоб підтримати російських найманців, які борються на стороні ЛНА. У заяві також наголошується, що спочатку літаки були перекинуті в Сирію, де були перефарбовані з метою приховати їх приналежність.
У серії твітів в середу американські збройні сил повідомили, що винищувачами управляли російські військові, а на шляху в Лівію їх супроводжували інші російські літаки, що свідчить про високий ступінь залученості Москви.
Як стверджується в твіті, спочатку літаки приземлилися в Тобруку на сході Лівії, а потім попрямували в муніципалітет Ель-Джуфра в центральній частині країни, який є одним з оплотів ЛНА. Повідомляється, що в Ель-Джуфра були доставлені 14 російських винищувачів без пізнавального маркування.
Хафтар останнім часом зазнав низки невдач в своїй кампанії із захоплення лівійської столиці, Тріполі. За словами мера міста, російські найманці, які покинули лінію фронту на околиці міста, в суботу були евакуйовані на південь. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів ле Дріан зазначив в середу, що ситуація в Лівії викликає велике занепокоєння, і попередив, що в країні повторюється сирійський сценарій.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...