На Луганщині окупанти намагаються знову захопити Білогорівку: Гайдай розповів про важливість селища

На Луганщині російська армія намагається повернути під свій контроль Білогорівку. Селище виступає для окупантів своєрідним плацдармом. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

"Що стосується Білогорівки, то для них (росіян - Ред.) - це певний плацдарм і плюс вони розуміють: якщо Білогорівку вони не зможуть захопити, то тоді наступним населеним пунктом може бути вже Лисичанськ", - каже він.

Слід зауважити, що про звільнення Білогорівки стало відомо 19 вересня. Окупанти повністю зруйнували селище. На момент звільнення там проживало 15 людей.

За його словами, окупаційне військове керівництво поставило завдання прорвати українську оборону у Луганській області. Втім, переконаний Гайдай, під натиском ЗСУ росіяни будуть залишати регіон.

"Щодня тривають важкі бої, обстріли. Але це не зупинить наших військових, вони щодня просуваються уперед – до звільнення Луганщини, хоча просування не таке стрімке, як нам хотілося б", - наголосив керівник Луганщини.

Також Гайдай розповів, що росіяни не забирають загиблих, яких ЗСУ знищили поблизу села Макіївка Сватівського району. Він пояснив це тим, що за загиблих окупантів в РФ обіцяли платити грошові компенсації, а "немає тіла - немає "Лади".

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...