На Луганщині окупанти посилили ДРГ "елітними" найманцями з ПВК "Ліга", - глава ОВА

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що російські окупанти посилили роботу своїх ДРГ на території регіону і залучають для цього найманців із ПВК Ліга, передають Патріоти України.

В етері всеукраїнського телемарафону ввечері в середу, 13 липня, Гайдай зазначив, що росіяни зазнали величезних втрат під час штурму міст Луганської області як у техніці, так і в особовому складі. Після того, як українські артилеристи почали знищувати ворожі склади боєприпасів у тилу росіян, боєкомплекту в противника теж значно поменшало.

"…Поки не бачимо, що концентрується величезна кількість техніки, щоб піти в наступ, наприклад, сьогодні. Вони все одно обстрілюють — боєкомплекту достатньо, але набагато менше, ніж було. Логістику розірвано", — сказав Гайдай.

За словами голови ОВА, окупанти намагаються знайти слабкі місця в обороні захисників України і відправляють ДРГ, які українські бійці знищують. Для роботи ДРГ росіяни залучають «еліту» — найманців із Ліги, перевдягнених в українську форму. Гайдай заявив, що вони намагаються зайти на українські блокпости і навіть розмовляють українською.

«Раніше ми вважали, що „вагнерівці“ — це якась еліта. Зараз до лав „вагнерівців“ набирають найкращих із найгірших… А от Ліга — вже справді дуже підготовлені військові, з якими потрібно постійно бути насторожі», — додав він.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...