На Львівщині дружина військового заявила про його співпрацю з ФСБ

Співробітника Федеральної служби безпеки РФ підозрюють у підбурюванні громадянина України до державної зради. Завербований солдат мав збирати інформацію про критичні об'єкти у Львові й намагався залучити до цього дружину. Про це йдеться у матеріалах підозри, яку 15 червня оприлюднив Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України.

Як зазначено в документі, у листопаді 2023 року 33-річний співробітник ФСБ під ніком Анна в Telegram написав українському військовослужбовцю у званні старшого солдата, який перебував у Львові, із пропозицією сфотографувати дві електропідстанції з різних боків.

Зі свого боку чоловік під іменем Віталій Бойко, вигаданим для облікового запису в тій самій соцмережі, нібито погодився, утім, оскільки перебував під вартою, залучив до справи дружину у скрутному матеріальному становищі, яка проживає у Сколе Львівської області.

Згодом на банківський рахунок військового надійшло 2649 грн на транспортні витрати і придбання вживаного телефона для фотофіксації. Проте жінка не наважилася поїхати на вказані спецслужбовцем локації.

1 січня 2024 року співробітник ФСБ повторно надіслав список об'єктів критичної інфраструктури, які потрібно було сфотографувати: електропідстанцію та теплоелектроцентраль, а також інструкції щодо зйомки із кращих ракурсів. На банківську картку чоловіка надійшло ще 1311 грн на транспортні витрати його дружині. Утім 3 січня жінка заявила в поліцію про ймовірний зв'язок її чоловіка з ФСБ.

Як пише "Судовий репортер", чоловіка призвали на військову службу за мобілізацією, але він був неодноразово судимий і на момент переписки з росіянином укотре перебував під вартою.

Після заяви дружини обвинуваченого правоохоронці обшукали його камеру у Львівській установі виконання покарань №19: із матрацу ліжка вилучили мобільний телефон. З'ясували, що чоловік із червня 2022 року поширював у забороненій в Україні соцмережі "Одноклассники" проросійські дописи, пише видання. За інформацією матеріалів, чоловіка обвинувачують у державній зраді та поширенні матеріалів, які виправдовують воєнну агресію РФ.

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...