На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, - Генштаб ЗСУ

Розпочалася 566-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. На фронті протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається досить складною, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 12 вересня.

"На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці. В свою чергу, ворог намагається відновлювати свої підрозділи, продовжуючи численні штурмові дії позицій наших військ. Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши понад 10 атак противника в районах Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Мали успіх в районах південніше та південно-східніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах", – звітує Генштаб.

На Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках окупанти не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Новоселівського Луганської області, а також Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

В районі відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник безуспішно намагається прорвати оборону наших захисників в районах Авдіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки Донецької області.

Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення росіян та завдавати ураження противнику в його тилу.

Протягом минулої доби авіація ЗСУ завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено 12 артилерійських засобів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, пункт управління та склад боєприпасів РФ.


Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...