На межі конфлікту: Фракцію "Слуга народу" у ВР "розриває" зсередини

Керівники СН в розмовах неодноразово нарікали на те, що тепер змусити голосувати «своїх» депутатів їм вкрай складно.

19 травня, через місяць після останньої спільної зустрічі, депутати правлячої фракції Слуги народу (СН) нарешті зібралися на спільне засідання у своєму партійному офісі. І почали висувати один одному претензії, повідомляють Патріоти України.

Накопичилося їх багато: країна перебуває в економічній кризі, Кабінет міністрів не коммунікує з СН, місцеві вибори на носі, а до порядку денного парламенту потрапляє дивний законопроєкт про громадянство. Про нього, за даними журналістів, вирішили забути.

Але тему формування порядку денного парламенту депутати монобільшості забувати не захотіли. «Багатьом незрозуміло, як він формується, як відбираються законопроєкти», — розповів один з представників СН на умовах анонімності.

Відповісти на це питання він і сам не зміг. Подібними темами, мовляв, займається спікер Верховної Ради (ВРУ) Дмитро Разумков з главами комітетів на окремих нарадах, які проходять поза рамками Погоджувальної ради, — обговорюють пріоритети і дедлайни по всіх проектах законів.

Не всіх президентських депутатів влаштовує такий стан речей. Майже за 9 місяців роботи вони стали непогано розбиратися в законодавчому процесі і навіть вчитуються в тексти законопроєктів.

Керівники СН в розмовах неодноразово нарікали на те, що тепер змусити голосувати «своїх» депутатів їм вкрай складно. Тому іноді доводиться звертатися за допомогою до депутатської групи Довіра. Або потрібні для прийняття рішень голоси дають інші фракції, — якщо це збігається з їх політичними цілями.

«А у нас в СН на цьому ґрунті будуються теорії змови на тему того, що пообіцяли цим фракціям натомість», — каже НВ один із заступників глави монобільшості.

Зараз керівники СН все частіше вдаються до короткого шляху — вони не переконують кожного «слугу народу», а ведуть переговори з лідерами неформальних груп впливів у фракції. Найбільш численні з них — це «команди» чернівецького бізнесмена Іллі Павлюка і мільярдера Ігоря Коломойського.

«У фракції робоча атмосфера. Але всі нервують через ситуацію, що склалася», — розповів Микита Потураєв, депутат монобільшості.

Джерело: НВ

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...