На Мі-8 МСБ-В випробовують С-13

Найближчим часом планують проведення спеціальних випробувань гелікоптера Мі-8 МСБ-В, оснащеного некерованим ракетним озброєнням типу С-13.

На Мі-8 МСБ-В випробовують С-13

Раніше здійснювались пуски С-13 з Мі-8МСБ-В під час заводських випробувань у 2017 році підприємством «Мотор-Січ», адже штатно базовий гелікоптер Мі-8 такої можливості не мав та обмежувався 80-мм С-8 та 57-мм С-5.

122-мм некерована авіаційна ракета С-13 призначена знищення техніки та живої сили противника, яка знаходиться в особливо міцних укриттях, як то наприклад залізобетонні бункери чи насипні стоянки літаків на аеродромах.

Блок Б-13Л для ракет С-13

С-13 встановлюються по п’ять штук у блоки типу Б-13Л, що розміщуються на ударних гелікоптерах типу Мі-24/28/35 та літаках.

Дальність польоту уламко-фугасного снаряду С-13 ОФ складає до 3 тисяч метрів і тому використання їх з багатоцільового гелікоптеру Мі-8 дозволить значно збільшити його ударні властивості.


Окрім майбутніх випробувань С-13, тривають державні випробування комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на гелікоптері Мі-8МСБ-В.



Випробування розпочались у 2017-у році, коли були проведені дослідні випробування цього комплексу. Тодішні попередні висновки позитивні: техніка працювала штатно, заявлені характеристики підтверджено, зауважень до роботи систем немає.

Окрім цих випробувань очікується оцінка фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) бойового застосування багатоцільового гелікоптера Мі-8 МСБ-В в вночі з використанням окулярів нічного бачення.


Джерело


Опублікував: Андрій Савчук

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...