На місце викликали слідчих: Держохорона не пустила суддю Тупицького до КСУ (фото, відео)

Олександр Тупицький назвав ситуацію перешкоджанням роботі державного діяча і перевищенням повноважень з боку посадових осіб.

Співробітники Управління державної охорони не пропустили в будівлю Конституційного суду його відстороненого голову Олександра Тупицького. Відповідна заява була оприлюднена прес-службою КСУ, повідомляють Патріоти України.

У ній зазначено, що Тупицький назвав такі дії ще однією спробою протиправного втручання в його професійну діяльність. Крім того, відсторонений голова КСУ поскаржився на перешкоджання виконання ним службових обов’язків та спроби блокування роботи всього органу.

"Указом президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді КСУ, адміністративні функції як голови суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді КСУ. Нездійснення адміністративних функцій голови суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції", – йдеться в повідомленні.

Додамо, що Telegram-канал Pavlovsky News написав, що спершу на подвір'я, а потім і в саму будівлю КСУ не пустили не лише Тупицького, а й ще кількох суддів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 29 грудня підписав указ про відсторонення Тупицького від його посади на два місяці. Відповідне клопотання було подано Офісом генерального прокурора України.

Тупицького підозрюють у причетності до заволодіння майном енергомеханічного заводу в місті Зугрес (зараз тимчасово окуповане терористами "ДНР"). За даними ОГП, з корисливих міркувань він підкупив свідка у цій справі й надав неправдиві свідчення.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...