На морі кардинально змінилися правила: Арестович заявив, що ракети можуть летіти по всій Україні

Українські захисники вкотре вдарили по позиціях російських окупантів на острові Зміїний. Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

"Там (на Зміїному. - Ред.) було багато "жирних" цілей і по них вранці прилетіло. Багато цілей накрили, було задимлення по повній, дуже велике", - сказав він. За його словами, наразі кількість втрат важко встановити.

Арестович вважає, що наразі російський чорноморський флот перебуває у складному становищі, адже "повністю змінилися правила гри на морі". "Їм потрібно прийти до тями від шоку, знайти добровольців на доправлення вантажів на Зміїний, і тих, хто буде там сидіти. І як діяти в умовах, коли вони більше не є невразливими", - зазначив він.

На питання, чи змінили правила гри британські ракети, які начебто отримала Україна, Арестович жартома сказав, що російські військові багато курять у невстановлених місцях, тому трапляються пожежі та вибухи.

Також Арестович спростував заяву російського терориста і одного з перших ватажків бойовиків на Донбасі Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, що начебто російський флот у Чорному морі повним складом пішов на Одесу.

"Ніхто ні у який десант не пішов. Вони вишикувалися вздовж західного узбережжя Криму і скоріш за все, носії крилатих ракет, всі 6 одиниць, які там були, готують масовий пуск ракет. Сьогодні-завтра-післязавтра я рекомендую всім громадянам України, особливо киянам, зокрема, жителям Печерська, не нехтувати попередженнями повітряної тривоги", - каже радник ОП. Він зазначає, що "прильоти" можуть бути у будь-якому українському місті, але саме киянам треба бути обережними.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...