На Миколаївщині окупанти почали стріляти з "Піонів", є жертви серед мирного населення

Ситуація на Миколаївщині зараз небезпечніша, аніж два тижні тому. Російські окупанти обстрілюють обласний центр не лише реактивними системами залпового вогню, а й далекобійною ствольною артилерією – самохідними гарматами 2С7 "Піон", передають Патріоти України.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Він зазначив, що з "Піонів" ворог майже щодня гатить по Миколаєву та інших містах регіону.

"Піони" завдають значно більше шкоди. У нас почали з'являтись жертви серед цивільного населення. Так, у Баштанці лише за сьогодні загинуло двоє людей", – зазначив Кім. Голова ОВА каже, що росіяни посилили інтенсивність обстрілів через успіхи ЗСУ на фронті.

"На цьому напрямку в українських військових є навіть вогнева перевага над ворогом. Проте російські війська використовують свої гармати проти цивільного населення. Це для того, щоб запевнити своє командування, що було "уражено багато цілей". Росіяни хочуть, щоб ми злякались. Аби суспільство думало, що росіяни стріляють, бо мають перевагу в силі", – пояснив Кім.

Також голова ОВА порадив людям, які виїхали з Миколаєва, не повертатись поки що в місто. Щодо області, то, за його словами, безпечні райони є, проте далеко не всі. Тиждень чи два підуть на те, щоб зрозуміти, яка тенденція буде далі.

При цьому Віталій Кім пояснив, чому миколаївці повертаються додому: вони перебували поза рідними місцями дуже багато часу й у них просто могли закінчитись гроші або терпіння.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...