На Миколаївщині українські військові знищили один із найдорожчих безпілотників РФ

У Миколаївській області українські військові знищили один із найдорожчих російських безпілотників "Форпост". Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у соціальній мережі Facebook. Сталося це в той момент, коли дрон намагався знайти чергову ціль в Миколаївській області, передають Патріоти України.

"Вранці, 1 липня, зенітним ракетним підрозділом Повітряного командування "Південь" знищено російський безпілотний літальний апарат "Форпост", який намагався знайти ціль для ураження на Миколаївщині", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, за офіційними даними Генштабу, з початку повномасштабної війна в Україні ЗСУ знищили 645 російських БПЛА.

Довідка УНІАН. "Форпост" - один з найдорожчих російських безпілотників. Його вартість оцінюється в 7 млн доларів. Головне завдання - збір розвідданих, пошуково-спостережливі польоти та пошукові операції. БПЛА також може нести на собі контейнер з ракетою ПТРК.

Дальність застосування - 250 км при роботі спрямованої антени, або 150 км при роботі всеспрямованої антени. Максимальна тривалість польоту - до 18 годин, а вага, яку може нести - до 100 кг.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...