На них санкції не поширюються: Родичі нардепа Козака володіють десятками квартир та земельних ділянок (відео)

Більшість коштів Тарас Козак зберігає у білоруських банках.

Родичі народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, який потрапив під санкції, володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками — переважно це нерухомість у Києві або Львові. Про це повідомляє «Слідство.Інфо», передають Патріоти України.

Зазначається, що сам депутат у своїй декларації за 2019 рік вказав частки у 12 компаніях. Також він задекларував будинок на 330 квадратних метрів у селі Сокільники Львівської області та офіс на 100 квадратних метрів у Львові. У Києві він орендує будинок у компанії, що належить дружині одного з лідерів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука Оксані Марченко.

Більшість коштів Козак зберігає у білоруських банках. Відповідно до останньої декларації депутата, всього на рахунках політика у Білорусі — понад 7 мільйонів євро. В українському «Укрбудінвестбанку» Козак зберігає понад 378 тисяч гривень на 30 тисяч євро, а готівкою — 150 тисяч євро та майже 2,5 мільйони гривень.

Однак чимало його активів все ж оминули українські санкції. Це стосується майна, яке офіційно належить не самому Козаку, а його рідним. Так, молодший брат Тараса Козака Богдан володіє 12-ма квартирами лише у Києві. З них 11 — у житловому комплексі Eliseum. Ще одна квартира площею майже 2500 квадратних метрів розташована на Печерську.

У Львові Богдану Козаку належить будинок і квартира, а в Львівській області – будинок та декілька земельних ділянок. Як стверджується, молодший брат Козака веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм — зокрема, вони займаються вантажними автомобілями, будівництвом та видобуванням піску.

70-річна матір Тараса Козака Софія — теж не бідна людина. Пенсіонерка володіє квартирою та паркомісцем у Львові, будинком та трьома земельними ділянками у Львівській області. Окрім цього, їй належить чотири квартири у новобудові в столиці.

Значними активами володіє і Наталія Лавренюк, яку журналісти називають цивільною дружиною нардепа та матір’ю його дитини. Як стверджується, Лавренюк належить квартира в Києві, 10 земельних ділянок на Київщині, будинок, квартира та офіс у Львові. Жінка володіє й елітною автівкою — MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску. Зараз такий автомобіль коштує близько трьох мільйонів гривень. Стверджується, що Лавренюк займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...