На окупантів чекає "сюрприз": ЗСУ на льоту освоюють західну військову техніку, - журналісти (відео)

Важко в навчаннях - легко в бою - це прислів'я якнайкраще підходить сучасній Україні. Поки, правда, нам нелегко і там, і там. Але ситуація стрімко змінюється. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом, передають Патріоти України.

"З квітня підготовку до застосування експлуатації озброєння і військової техніки іноземного виробництва за кордоном пройшли тисячі військовослужбовців ЗСУ", - пише Олексій Резніков, глава Міноборони України.

Причому підготовка, зазначають журналісти, йде в усіх напрямках. У першу чергу українських воїнів зарубіжні інструктори навчають поводитися із західною технікою. "Джавеліни" і "Байрактари" наші військові вже освоїли, тепер настав час для важкої техніки.

Надзвичайно важливу роль артилерії у сьогоднішній боротьбі розуміють як ЗСУ, так і зарубіжні партнери. Масові поставки "Цезарів", "Хіммарсів", інших гаубиць і артустановок - яскравий тому доказ. Без навчених операторів це все могло перетворитися на купу металобрухту.

Навчання йде як на наземній техніці, так і на повітряній і навіть на морській. Ті, хто на Заході сумнівався у швидкій навченості українських військових, різко змінив думку, кажуть у Міноборони.

Як розповідав Резніков, навчання українських бійців проходить в Італії, Великобританії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та Німеччині.

Радник голови ОП Олексій Арестович розповів, що британський піхотний вишкіл - один з найкращих у світі, вони запропонували нам готувати по 10 тисяч бійців і робити це системно.

"Цей підхід укотре показав всьому світу відому істину: Україна робить ставку на людей, Росія - на залізо", - підсумували у сюжеті.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...