На озброєння ЗСУ надійшли болгарські протитанкові гранатомети СПГ-9 Warrior (відео)

Збройні сили України отримали болгарські станкові протитанкові гранатомети СПГ-9 Warrior від компанії BULARMAS LTD, повідомляє український медіаресурс "Мілітарний", передають Патріоти України.

Імовірно, українські захисники отримали і болгарські боєприпаси до СПГ, які виробляються підприємством BULARMAS. Проте поки що невідомо, чи це прямі закупівлі Міністерства оборони України, чи безоплатна допомога уряду Болгарії.

Повідомляється, що гранатомети СПГ-9 Warrior постачаються українським військовим разом із прицілами нічного бачення PGDN-7VIR, а також із дистанційним керуванням SPG-9-RCWS.

Крім того, компанія BULARMAS виробляє запасні частини до СПГ та інше обладнання:

  • оптичний приціл PGO-7V3;
  • оптичний приціл PGO-7W4;
  • приціл день/ніч цифровий PGDN-7VIR;
  • приціл тепловізійний PGDN-9TV.

Зазначимо, що СПГ-9 Warrior— — це насамперед протитанкова зброя, яка стріляє 73-мм фугасною протитанковою боєголовкою на дальності понад 1300 метрів. Зброя також може стріляти фугасними уламковими боєприпасами для ураження живої сили на дальності до 4600-4800 метрів.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...