На передовій загинув відомий український журналіст

У боях із російськими окупантами загинув відомий український журналіст Олександр Махов. Із першого дня повномасштабного вторгнення РФ він був на передовій разом із побратимами. Про це повідомляє "Україна 24", передають Патріоти України.

Олександр багато років працював на каналах "Україна" та "Україна24" і висвітлював події на фронті. Махов був військовослужбовцем Збройних сил України. Його життя забрав обстріл військ країни-агресора Росії. Нещодавно йому виповнилося 36 років.

"Я не вірю! Це не може бути правдою! Мій Саша хотів жити! І він живий! Будь ласка, скажіть, що це помилка!!! Скажіть", – написала наречена Олександра, журналістка Анастасія Блищик.

Воїн зробив їй пропозицію дистанційно, перебуваючи на передовій. Замість заручної каблучки в руках у нього було кільце від гранати. Незадовго до загибелі Махов був поранений у бою – осколком зачепило руку. "Залишаюся в строю. До весілля з Анастасія Блищик загояться всі рани. Вірте в ЗСУ!" – писав він.

У коментарях українці писали, що вони шоковані цією трагічною новиною. Всім хотілося вірити в те, що це прикра помилка, проте інформація, на жаль, вже підтверджена.

"Вічна пам’ять Герою. Збережу в пам’яті Олександра навік", "А я гадаю, чого не має його в інсті, кожного дня заходила перевіряти, як він, така втрата, не можу повірити, стискає груди, співчуття рідним та близьким", "Найкращі гинуть, Боже... Вічна пам'ять!", "Нема слів...Саня...Честь!", "Як же боляче…Яка втрата…Вічна пам’ять, світла й добра", "Пекла вбивцям. Вічна пам'ять герою Махову", – писали українці.

Журналіст "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір написав у Facebook про загибель колеги. Він опублікував фото, де він разом із Олександром. "Сашо…друже…Який же ти офігенний…не можу сказати – був.

Як же важко писати про тих, кого забрала війна. Як важко писати ледь не щодня про друзів…яких нема. Сань!!! Саша!!! Найкращий журналіст, воїн… душа компанії. Друг! Як так? Ти ж стальний!" – написав Кушнір.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...