"На певному етапі": Генсек НАТО сказав, коли Україну запросять до Альянсу

Україну можуть запросити вступити до НАТО "на певному етапі". Таку заяву зробив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу Fox News, передають Патріоти України.

Столтенберг нагадав, що спочатку НАТО створювали для запобігання війні. За його словами, військова підтримка України — це "хороша справа" для Альянсу і США.

"Я з Норвегії, у нас кордони з Росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, в СРСР назвали це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, Швеції та Фінляндії, а також в України", — підкреслив він.

Російський президент Володимир Путін не повинен досягти бажаних цілей в Україні. Інші авторитарні режими наслідуватимуть його приклад і наступним може бути Тайвань, зауважив генсек.

Американська підтримка Києва сильно послаблює військовий потенціал Росії, а виділені на це з бюджету США кошти використовуються в Штатах, оскільки за ці гроші купують американську зброю. "Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити стати повноцінним членом Альянсу", — резюмував він.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...