"На підвал" забирали за українську символіку на одязі": Жителі Херсона розповіли, що довелося пережити під час окупації (відео)

Під час окупації Херсона жителі міста зазнавали випробувань, побиття та тортур за своє небажання вітати російських солдатів із горезвісними квітами. Людям доводилося ховати будь-яку українську символіку, оскільки навіть маленький жовто-блакитний прапор міг спричинити гнів загарбників, передають Патріоти України.

Про це розповіла мешканка Херсона Юлія, яка не встигла евакуюватись із міста до нашестя армії РФ. Інтерв'ю про страшні події у захопленому місті в неї взяв журналіст Денис Казанський."Ми виходили з українськими прапорами, щоб показати свою позицію. Що ми не бандерівці ніякі, не фашисти. Ми просто люди, які люблять свою країну та не хочуть нав'язаного "російського світу", - розповіла дівчина.

Юлія згадує, що одного чоловіка впіймали на вулиці, перевірили телефон. Там він тримав українські пісні, інтерв'ю українських блогерів, патріотичні картинки.

"За це його вивезли на підвал, тримали п'ять днів і так били, що він уже жити не хотів. Люди боялися, ховали свої прапори, закопували їх, бо якби росіяни їх побачили, то ти одразу ворог, бандерівець. Потім коли ЗСУ звільнили місто, всі були такі щасливі, вийшли з величезними прапорами, які закопали на час небезпеки. За такий один прапор військові РФ могли вмить розстріляти", – розповіла херсонка.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...