На північ від Харкова Росія здатна перекинути нові сили: У США попередили про загрозу

Влада Російської Федерації найближчим часом здатна направити на північ від Харкова частини 1-ї танкової армії, передають Патріоти України.

Російська сторона може посилити своє угрупування військ, щоб не дозволити військам України під час контрнаступу й надалі рухатися до кордону з РФ, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

За його даними, скоро супротивник може досягти незначних успіхів у Луганській області - західніше Попасної. Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські війська вдерлися в Україну.

Спочатку ворог бомбив військові об'єкти, а потім обстрілював і мирні міста. Зокрема, супротивник завдавав ракетних ударів по Харкову, бив по обласному центру з артилерії, були жертви та постраждалі.

Пізніше українські війська відігнали окупантів від міста, і обстрілів стало менше. 23 травня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що наші воїни в Харківській області звільнили від ворога 24 населених пункти.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...