На півночі Харківської області йдуть важкі бої, війська РФ женуть до кордонів, - голова громади

Збройні сили України виганяють російських загарбників із північної частини Харківської області, зараз у регіоні точаться важкі бої. Про це написав у Facebook голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, передають Патріоти України.

Активні бої продовжуються під населеними пунктами Великі Проходи, Дементіївка, Цупівка та в районі Козачої Лопані. "ЗCУ намагаються витіснити ворога до лінії державного кордону та утримують оперативну перевагу", — розповів голова громади.

Генштаб ЗСУ ще не повідомляв про успіхи української армії на півночі Харківської області. У ранковому зведенні командування поінформувало про авіаційні удари ЗС РФ по районах населених пунктів Байрак та Асіївка Харківської області.

Обстріл противника на Харківському напрямку зазнали Уди, Соснівка, Світличне, Золочів, Прудянка, Великі Проходи, Нове, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Костянтинівка, Пришиб, Гусарівка та Чепіль, зазначили в Генштабі ЗСУ.

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...

Знищено принаймні два МіГ-31: Розвідка Британії оцінила наслідки останньої атаки на авіабазу "Бельбек" у Криму

субота, 18 травень 2024, 21:25

Ураження військових об'єктів росіян у тимчасово окупованому Севастополі у ніч на 15 травня демонструє загальне погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму. Про це йдеться у звіті міноборони Великої Британії. Зазначається, що вн...